Maison

Co jeść

W sezonie letnim zapraszamy Was do naszej niewielkiej restauracji, której karta dań oparta jest głównie na rybach, które sami poławiamy.

Świeże ryby

Jak sama nazwa wskazuje, Jeziorownia to miejsce bardzo ściśle związane z jeziorem, na którym prowadzimy gospodarkę rybacką. Jeśli pogoda na to pozwala, to nasi rybacy są na wodzie prawie codziennie, a dzięki temu prawie codziennie dostępne są u nas świeże ryby.

Kuchnia

Na czas, kiedy okoliczne restauracje są zamknięte, również nie pozostawiamy Was bez dostępu do tego, co mamy najlepsze. Kuchnie zaopatrzyliśmy w sprzęt niezbędny do przygotowywania posiłków, znajdziecie w nich nawet piekarnik, dlatego każdą z ryb u nas dostępnych możecie przygotować sami. Zależnie od pory roku oraz warunków atmosferycznych dostępne są: węgorz, sandacz, szczupak, okoń, lin, karaś, płoć czy leszcz. Zamówienia na ryby przyjmujemy telefonicznie, najlepiej złożyć je dzień wcześniej.